06/10/1391

سن بازنشستگی اساتید افزایش یافت

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از افزایش سن بازنشستگی و همچنین تداوم حضور علمی و آموزشی اساتید بازنشسته در دانشگاه‌ها خبر داد.

به گزارش ایسنا، دکتر غلامرضا خواجه سروی در مورد موضوع بازنشستگی اعضاء هیأت علمی و نحوه اجرای آن اظهار داشت: آنچه که در آیین‌نامه جدید بازنشستگی اعضاء هیأت علمی قابل توجه است، رویکرد واضح و غیرقابل تفسیر و تعبیر آن و نحوه مواجهه انبساطی و تسهیل گرانه روح حاکم بر آن می باشد. وی افزود: نکته مهم این است که توجه شود سن بازنشستگی در این آیین‌نامه نسبت به آیین‌نامه قبلی، افزایش داشته و به این ترتیب، به صورتی کاملا مشخص دوره ماندگاری رسمی اعضاء هیأت علمی در دانشگاه‌ها بیشتر شده است.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری همچنین به چگونگی ارتباط اساتید بازنشسته با دانشگاه اشاره کرد و گفت: هیچ قانون رسمی، استفاده از خدمات علمی و پژوهشی اساتید بازنشسته را منع نمی‌کند و کماکان ظرفیت‌ها و مجوزهای لازم برای استفاده از دانش و تجربه آنان در قالب قوانین و مقررات جاری در دانشگاه‌ها وجود دارد. وی افزود: رویکرد عملی و نگاه مدیریت آموزش عالی به این موضوع هم، خود گواه دیگری است بر اینکه دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی می‌توانند در چارچوب ضوابط و مقررات موجود نسبت به استفاده از تجارب علمی اساتید بازنشسته اقدام کنند. دکتر خواجه سروی با بیان اینکه موضوع یا مسأله تداوم حضور علمی و آموزشی اساتید بازنشسته در دانشگاه‌ها، یک سنت جا افتاده و مرسوم است، گفت: وزارت علوم نه تنها منعی در این زمینه ایجاد نکرده، بلکه مشوق آن و تسهیل کننده زمینه‌های لازم و بیشتر برای هرچه بهتر تداوم یافتن این سنت حسنه شده است. وی عنوان کرد: آنچه که باید عنایت ویژه بدان داشته باشیم، آن است که به صورتی چند برابر نسبت به اساتید بازنشسته، اعضاء هیأت علمی جوان و کارآمد دیگری جذب دانشگاه‌ها می‌شوند.

دکتر خواجه سروی در بخش دیگری از سخنان خود، استفاده از اساتید جوان را عامل نشاط علمی دانشگاه ها عنوان کرد و گفت: در صورتی که با دیدی جامع و به دور از هیاهو و جنجال‌های غیرعلمی به این موضوع نگاه کنیم، متوجه خواهیم شد که در مجموع از ظرفیت و تجربه متمرکز اعضاء هیأت علمی در اختیار دانشگاه‌ها، نه تنها چیزی کسر نمی‌شود، بلکه بدان افزوده می‌شود. وی افزود: مجسم کنید که در کنار اساتیدی که به صورتی کم تعداد و آن هم طبق ضوابط و به دور از چالش، بازنشسته می‌شوند، اساتیدی جوان و پرانگیزه برای خدمت قرار می‌گیرند و من معتقد م چنین شرایطی در حال بروز و ظهور است که خواهد توانست نشاط و تحرک علمی دانشگاه‌ها را افزون بر آنچه که هست، افزایش دهد.